donderdag, 15. september 2005 - 18:55

Heerlen krijgt ‘Grand Bazar’

Heerlen

In winkelcentrum De Klomp in Heerlen komt de ‘Grand Bazar’. De Bazar is een verzamelgebouw voor kleine, startende ondernemers bij elkaar. Het gaat hierbij om passende èn betaalbare huisvesting voor ambachtelijke bedrijfjes in een mix van food en non-food. In de ‘Grand Bazar’ kunnen de ondernemers kleinschalige, vaste units huren tegen een aantrekkelijke prijs en met een korte looptijd.

Startende ondernemers in Heerlen lopen nogal eens aan tegen het knelpunt van het vinden van geschikte huisvesting. Bestaande panden zijn voor starters vaak te duur, te groot en soms ook ongunstig gelegen. Zeer regelmatig wordt het signaal afgegeven dat dringend behoefte is aan kleinschalige units (circa 30 m2) voor het starten van een winkel of een bedrijf. De beschikbare ruimte in winkelcentrum De Klomp, leent zich uitstekend als locatie voor meerdere kleine startende ondernemers bij elkaar. Het winkelcentrum stond al enkele jaren leeg.

Medio 2004 lanceerden de Kamer van Koophandel Zuid-Limburg en Buurteconomie Heerlen (onderdeel van het Starterscentrum Zuid-Limburg) het idee om te komen tot een bazar-concept in winkelcentrum De Klomp. Het idee is vervolgens besproken met de gemeente Heerlen en de Ontwikkelingsmaatschappij Parkstad Limburg. Zij ondersteunen het initiatief vanwege de positieve uitwerking op de economische structuur van de stad en de regio.

De ‘Grand Bazaar’ beidt naast huisvesting voor startende ondernemers, ook meer werkgelegenheid. Het zal het winkelaanbod in de Heerlense binnenstad verrijken verwachten de initiatiefnemers.

Inmiddels hebben al ruim honderd ondernemers interesse getoond voor een winkel in de ‘Grand Bazar’. Zij kunnen terecht voor kortlopende huurcontracten (vanaf drie maanden) tegen een all-in huurprijs van circa € 500,-- per unit per maand (huur, energie en servicekosten).

© BON/Gemeente Heerlen
Provincie:
Tag(s):