maandag, 18. juli 2005 - 19:59

Heerlenaar verdacht van ontvoering in Aken

Heerlen

De districtsrecherche van Heerlen heeft vrijdag 15 juli 2005 een 33-jarige inwoner van Heerlen aangehouden die verdacht wordt van een poging tot ontvoering van een vrouw in Aken (D) in juni van dit jaar. In verband hiermee heeft de Duitse justitie om de uitlevering van de Heerlenaar gevraagd. De man werd op 6 juli 2005 door de politie in Heerlen aangehouden in verband met een overtreding van het tippelverbod in het Heerlens centrum. In de auto van de Heerlenaar werd een zelfgemaakte ijzeren wapenstok, zelfgemaakte ijzeren handboeien en een vuurwapenholster aangetroffen.

Tijd voor een bezoekje aan de woning van de man. Daar vonden ze een jachtgeweer met afgezaagde loop, meerdere bij het geweer behorende patronen, een groot aantal messen en een stroomstootwapen. In verband met deze wapenvondst werd eveneens zijn 41-jarige vrouw aangehouden.

Aanleiding tot het uitleveringsverzoek was het aantreffen van gedetailleerde informatie op de computer van de Heerlenaar over een poging tot ontvoering van de vrouw in Aken. Maandag is de Heerlenaar in verband met zijn uitlevering aan Duitsland overbracht naar Justitie in Amsterdam, die de uitleveringsprocedure verder afwikkelt.

© BON - Politie
Provincie:
Tag(s):