dinsdag, 6. september 2005 - 16:40

Heidfeld tekent contract bij BMW voor 2007

Nick Heidfeld heeft een tweejarig contract getekend met het nieuwe Formule 1-team van BMW. Opvallend is echter dat het contract op dit moment zegt pas vanaf 2007 geldig te zijn. De Duitser heeft gesprekken gehad met het team van B·A·R, maar uiteindelijk heeft zijn management besloten dat zijn toekomst op lange termijn beter zou zijn bij de Duitse fabrikant.

Momenteel heeft Heidfeld een contract met Williams. Dit contract zegt echter dat hij pas in het seizoen van 2007 voor BMW kan rijden – ondanks dat er een kans is dat hij al eerder mag vertrekken. Dit is omdat Heidfeld betrokken is bij Button-Gate – en zijn plaats in 2006 zal zeer zeker afhangen van het gevecht tussen B·A·R en Williams, waar de winnaar aankomend seizoen het recht heeft om de Britse coureur achter het stuur te zetten.

Williams heeft een optie op de diensten van Heidfeld wat afloopt op 15 september – een week na de Belgische Grand Prix – ondanks dat er geruchten zijn dat het team al gebruik heeft gemaakt van deze kans. Williams heeft dit feit nog niet bevestigd, maar wat zeker is, is dat de zaak rond Button voor die tijd nog niet is opgelost. Het management van Button heeft vorig weekend wederom gesproken met Williams, maar een echte oplossing lijkt nog ver weg.

De manager van Button, Ricard Goddard, vertelde dinsdag: “We hebben elkaar gesproken, maar er is tot nu toe geen vooruitgang geboekt. Er is over verschillende dingen gediscuseerd, maar we hebben zeer zeker niet gesproken over hoeveel en wanneer.� Button zelf voegde daar nog aan toe: “Ik ben naar het hoofdgebouw in Grove geweest om Frank te zien en we hebben elkaar gesproken, maar nog niet bepaald naar mijn tevredenheid.�

Williams zou kunnen hebben besloten dat ze het risico niet kunnen lopen om zowel Button als Heidfeld te verliezen, en dat het beter zou zijn om de optie op Heidfeld aan te nemen als een veiligheidsnet – met de mogelijkheid dat de Duitser daarna aan BMW kan worden verkocht voor 2006 als ze daadwerkelijk de diensten van Button krijgen. BMW-directeur Mario Theissen vertelde dit weekend echter dat hij er niet in gelooft dat Williams gebruik zou maken van de optie op Heidfeld, om hem vervolgens te verkopen: “Ik heb niet de indruk dat Frank Williams geïnteresseerd is in geld. Hij heeft herhaaldelijk gezegd dat hij coureurs niet ziet als handelswaar.�
Categorie:
Tag(s):