vrijdag, 16. september 2005 - 12:24

Heidfeld tekent voor 2006 al bij BMW

Nick Heidfeld zal een jaar eerder dan gepland voor het team van BMW in actie komen, zo maakte het nieuwe Formule 1-team en de Duitser bekend. Quick Nick rijdt momenteel nog voor het team van Williams, waar teambaas Frank Williams tot gisteren nog een optie op hem had voor volgend jaar. De Engelsman heeft echter besloten geen gebruik te maken van deze optie.

Dit betekent dat Heidfeld, die momenteel thuis zit na een aanrijding met een motor, vrij is om in 2006 naar een nieuw team te gaan wat in nog geen 24 uur is geregeld. Het team van BMW, dat nu nog bekend staat als het team van Sauber, had voor 2007 en 2008 al een contract met de Duitser en heeft nu besloten daar nog een jaar voor te plakken. Heidfeld heeft dit jaar ervaring opgedaan met de Duitse motorfabrikant, terwijl hij ook al drie jaar voor het team van Sauber heeft gereden.

BMW motorsport directeur Mario Theissen liet weten erg blij te zijn met de vervroegde komst van Heidfeld: “Voor ons zal er op 1 januari 2006 een nieuw hoofdstuk in de Formule 1 beginnen, wanneer BMW het team overneemt dat momenteel nog onder leiding staat van Peter Sauber. We zijn erg blij dat Nick bij ons zal zijn in iets wat ongetwijfeld kan worden beschreven als een moeilijke fase. Hij is niet simpelweg een snelle en geweldige coureur, hij is ook een analist en goede werker. Hij kent de beide werkplaatsen in München (BMW) en Hinwil (Sauber) en hij is bekend met iedereen die bij dit project betrokken is.�

Quick Nick zelf liet ook weten uit te kijken naar volgend seizoen: “Ik kijk enorm uit naar de toekomst. Voor zover ik erbij betrokken ben, is het een droom die werkelijkheid wordt. Ik heb enorm veel respect voor het werk dat van 2001 tot 2003 uit Hinwil kwam. Daarbij heb ik voor bijna een jaar nu ervaring met de werkzaamheden die BMW in het project van de Formule 1 stopt. Natuurlijk verwacht ik geen wonder gedurende het eerste seizoen na een verse start in 2006, maar ik heb er wel vertrouwen in dat het nieuwe team op lange termijn succesvol wordt.�

Het feit dat Frank Williams geen gebruik heeft gemaakt van de optie op de Duitser, kan veel betekenen voor Button. Het getouwtrek rond Jenson Button blijft aanhouden en door het laten gaan van Heidfeld zou Williams wellicht willen laten zien dat hij niet van plan is de Engelse coureur, momenteel onder contract bij B·A·R, zomaar op te geven. Daarnaast heeft hij echter ook nog de mogelijkheid om Antonio Pizzonia, Nico Rosberg of Anthony Davidson aan zijn team te verbinden als teamgenoot van Mark Webber.
Categorie:
Tag(s):