woensdag, 9. maart 2005 - 18:35

'Hek is van de Dam' ?

Den Haag

Naar aanleiding van de recente incidenten waarbij stenen van viaducten werden gegooid en daarbij levensgevaarlijke situaties zijn ontstaan waarvan één met dodelijke afloop heeft Karla Peijs een onderzoekt gelast waarbij wordt gekeken of het plaatsen van hekken bij viaducten stenengooiers kan tegenhouden.

Dat heeft een woordvoerder van de minister woensdag bevestigd. Prioriteit ligt daarbij in eerste instantie bij viaducten waar vrachtwagens met gevaarlijke stoffen onderdoor rijden, maar ook meer risicovolle viaducten die dichtbij cafe’s en uitgaansgelegenheden liggen.
Verkeersorganisatie 3VO juicht de plannen van de minister toe en denken dat hiermee de veiligheid voor de transportsector wordt verbeterd.
Eerst zal worden onderzocht of de voorgenomen maatregelen voldoen of dat er ook nog andere aanpassingen noodzakelijk zijn. De grote vraag blijft natuurlijk of hiermee een daadwerkelijke oplossing voor het probleem wordt gevonden en de gemaakte kosten binnen het redelijke blijven.
Naar verwachting zal Rijkswaterstaat, die op dit moment een onderzoek doet welke viaducten in aanmerking komen, over 2 weken met een advies komen.
Provincie:
Tag(s):