donderdag, 10. november 2005 - 16:51

Help !! de Sint

Amsterdam

Bewoners van Amsterdam dreigen pakjesavond dit jaar zonder pakjes te moeten vieren. Geldpiet raakte het geld van Sinterklaas, de ‘Pietermannen’, voor de geschenken kwijt op zijn tocht door de hoofdstad. Vanuit Spanje roept Sint alle kinderen van Amsterdam op hem te helpen aan de benodigde ‘Pietermannen’. Deze kunnen zij printen op en vervolgens ingekleurd inleveren bij de goedheiligman.

Geldpiet reist elk jaar vooruit om het geld van Sint-Nicolaas, de zogeheten Pietermannen, veilig over te brengen naar Nederland. Onderweg naar de kluis van de Rabobank is de trouwe knecht het cadeaugeld kwijtgeraakt. Over diefstal is volgens de Amsterdams politie niets bekend. Waarschijnlijker is het dat de geldzak van Piet achter een schoorsteen is blijven haken. Deze onachtzaamheid laat zich volgens betrokkenen verklaren door het feit dat Geldpiet al enige tijd verliefd is op een Inpakpietje. “Je kunt niet tegelijk met je hoofd in de wolken én op het dak zijn�, aldus een makker van Geldpiet.

Aangezien de zak met geld niet is teruggevonden, vreest Sint niet genoeg Pietermannen te hebben voor de Amsterdamse pakjes. Daarom doet hij via kranten een noodoproep aan alle kinderen van Amsterdam. Zij kunnen speciale Pietermanbiljetten downloaden en printen via Sint in Amsterdam. Kinderen kunnen de ingekleurde Pietermannen inleveren tijdens de intocht op 20 november, in het tijdelijke werkpaleis van Sint in het Scheepvaartmuseum op 27 november of bij een vestiging van de Rabobank in Amsterdam.

“Sint heeft alle hoop dat het goed komt�, aldus een woordvoerder van de goedheiligman. “Amsterdamse kinderen staan bij hem bekend als daadkrachtig, slim en zoet.�
Provincie:
Tag(s):