vrijdag, 11. maart 2005 - 18:25

Henk Kessler hijst vast vlag voor WK voetbal

Enschede

Henk Kessler van de KNVB hees vanmiddag de Duitse vlag in zijn eigen woonplaats Enschede. De vlag is van één van de vier landen die in het FC Twente stadion voetballen. De eerste wedstrijd van de wereldkampioenschappen voetbal tot 20 jaar start op 11 juni.
<BR>De vlag blijft wapperen tot het einde van het toernooi.

Het FIFA Wereldkampioenschap voetbal tot 20 jaar zet dit jaar zes Nederlandse regio’s op stelten. Voetbalfans uit de wijde omgeving van Emmen, Doetinchem, Enschede, Kerkrade, Tilburg en Utrecht kunnen de grootste talenten van de allerbeste voetballanden in hun achtertuin aan het werk zien. Tussen het EK 2004 in Portugal en het WK 2006 in Duitsland voor de ‘grote jongens’ krijgen we in Nederland allesbehalve een voetballoze zomer. De 24 beste nationale jeugdteams van de wereld zorgen ruim drie weken voor een internationaal voetbalfeest.
De openingswedstrijd vindt plaats op vrijdag 10 juni 2005 in het Parkstad Limburg stadion in Kerkrade. De finale staat gepland voor zaterdag 2 juli in de Galgenwaard in Utrecht. Om het toernooi attractief en spectaculair te maken worden tot de kwartfinale per speeldag twee wedstrijden achter elkaar in een stadion afgewerkt. Zo krijgen de toeschouwers vier ploegen van misschien wel vier verschillende continenten te zien.
© BON/ foto: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):