vrijdag, 13. mei 2005 - 22:53

Heracles bijna kampioen

Sparta heeft nog kans op het kampioenschap van de Gouden Gids Divisie, al is die kans zeer minimaal geworden na vanavond. De 0-0 op Het Kasteel was razend spannend, ook al zou de uitslag dat niet zeggen.
<BR>
<BR>Sparta staat nog steeds drie punten achter op Heracles, maar heeft een veel beter doelsaldo. Wint Sparta en verliest Heracles, dan kan de ploeg van scheidend trainer Mike Snoei de titel volgende week alsnog opeisen.

Duidelijk mag zijn dat Heracles er beter voor staat. De Rotterdammers treden aan tegen Go Ahead Eagles, Heracles tegen Veendam. Beide wedstrijden worden tegelijk gespeeld aanstaande vrijdag om 19.15 uur.

In de eerste helft was een voorval waarbij Reekers en De Vries van Heracles met de koppen tegen elkaar klapten erg opvallend, het zei veel over de inzet van alle spelers. Reekers bleef tot in de tweede helft steeds terugkeren naar de kant om zijn hoofd opnieuw en opnieuw te laten hechten. Scheidsrechter Jol protesteerde steeds weer tegen het bloed dat over het hoofd van Reekers liep.

Wat de beide trainers voor ogen hadden bleek halverwege de tweede helft. Snoei haalde de verdedigend ingesteld Van Bueren eruit en bracht aanvaller Kalisse. Peter Bosz haalde aanvaller Tamerus eruit om zijn middenveld te versterken. De drie veelscorende spitsen die het hele seizoen aan de lopende band hebben gescoord werden veelvuldig gezocht, maar ze konden het vanavond niet maken. De 66 doelpunten van de drie zouden wel eens enkel goed kunnen zijn voor nacompetitie, niet voor het kampioenschap, leken ze zich te realiseren.

Ricky van den Bergh kreeg in de eerste helft een megakans, maar keeper e op miraculeuze wijze. In de negentigste minuut was het Danny Schenkel die doorbrak, maar hij raakte de verkeerde kant van de paal.

Een minuut voor tijd kwam alle frustratie en spanning er bij alle spelers uit, alleen niet op zo’n nette manier. Looms verstapt zich en gaat liggen. De Spartaspelers willen hem zo snel mogelijk weer op de been helpen. Dan ontstaat er een behoorlijke vechtpartij waar ook de bank van Sparta in betrokken wordt. Looms is de enige die niet mee doet, hij verlaat even later flink geblesseerd het veld. Scheidsrechter Jol voelt de spanning goed aan en geeft slechts twee gele kaarten, waar misschien meerdere roden op zijn plaats waren geweest.

Mike Snoei na afloop: "Wij hebben laten zien dat we nog niet verslagen zijn, ik wil dit karwei mooi afmaken. Als het moet via de nacompetitie. Heracles speelt tegen Veendam, een waardeloze tegenstander, maar trainer Jan de Korte heeft me nog wat beloofd."