vrijdag, 30. december 2005 - 21:44

Heracles sluit jaar met goed gevoel af

Heracles Almelo heeft net voor de jaarwisseling erg goede zaken gedaan. In een goede wedstrijd werd Vitesse met 3-1 geklopt. De basis voor de overwinning lag tussen de 24e en 39e minuut toen de zwartwitte zebra’s liefst drie keer doel troffen.

Sota Hirayama brak de score open. De Japanner kopte de bal onhoudbaar voor doelman Harald Wapenaar binnen. In de 33e minuut scoorde Gertjan Tamerus al 2-0.

En weer zes minuten later was Tamerus opnieuw succesvol. Hij kwam goed voor zijn bewaker Abubakari Yakubu en rondde met het hoofd een goede actie van Hirayama af, die de bal bij de cornervlag had voorgezet. De wedstrijd leek daarmee voor rust reeds beslist.

Vitesse-trainer Edward Sturing brak in de rust Fred Benson en direct in de tweede helft nog Igor Gluscevic binnen de lijnen. Eerstgenoemde had een kwartier voor tijd nog succes door de 3-1 binnen te schieten. Even daarvoor had Gill Swerts pech dat zijn inzet op de lat belandde. Daarbij bleef het echter.

Heracles Almelo sluit in de middenmoot de eerste seizoenshelft af en spot daarmee met alle wetten die voorafgaande het seizoen werden opgesteld.