woensdag, 12. januari 2005 - 10:43

Heracles wil stadion fors uitbreiden

Almelo

Heracles kijkt vooruit en flirt al jaren met de eredivisie en daar verwacht de club ook binnen afzienbare tijd te bivakkeren, maar daarvoor moet fors worden geinvesteerd. Er moeten maar liefst 3500 zitplaatsen bijkomen in het Almelose Polmanstadion. Grootse plannen voor de eerste divisie club, FC Twente voelt de hete adem in de nek.

Gisteravond werden de grootse plannen tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie gepresenteerd. "Het stadion heeft nu nog 6500 zitplaatsen maar dat moeten er snel 10.000 worden, wil Heracles in de race blijven met de andere topclubs", aldus voorzitter Jan Smit. "Het oog is gericht op de eredivisie, er moeten zestien skyboxen komen, het aantal zitplaatsen wordt met 3500 uitgebreid en er moeten staanplaatsen worden gerealiseerd want dit zou de sfeer in het stadion ten goede komen. Totale kosten tussen de 2,5 en 3 miljoen euro. De begroting moet ook omhoog van 3,7 naar 6 miljoen wil Heracles in de toekomst de grote eredivisieclubs ontvangen, dan moet het stadion daar klaar voor zijn", aldus de voorzitter. De tekeningen liggen al klaar.
Frappant is dat FC Twente verleden week ook al een groots plan lanceerde voor verbouwing van het Arke stadion. Maar dat roept Twente al jaren en tot nog toe is er zelfs nog geen lat de grond in geslagen. Als de ambtenaren van de gemeente Almelo snel meewerken zou Heracles hun stadion wel eens eerder klaar kunnen hebben voor de toekomst dan FC Twente. Het ambitieuze Heracles heeft nooit onder stoelen of banken gestoken het liefst mooi voetbal te spelen tegen streekgenoot FC Twente op hetzelfde niveau.
(c) BON/ Tekst en foto: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):