dinsdag, 8. november 2005 - 20:02

Herdenking slachtoffers brand cellencomplex

Schiphol-Oost

Dinsdagmiddag is er op Schiphol-Oost een herdenkingsdienst gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers die vielen tijdens de brand op 27 oktober in het cellencomplex. Een aantal nabestaanden, Kamerleden waaronder Geert Wilders, hulpverleners en bewakers waren bij de herdenking aanwezig.

Tijdens de herdenking, waarbij de ministers Donner en Verdonk aanwezig waren, werden de namen bekendgemaakt van de 11 slachtoffers. Pastor Martin Zandstra las de namen van de 9 mannen en 2 vrouwen die omkwamen voor.

De namen waren ook op witte linten gedrukt die één voor één werden onthuld op elf glazen zuilen. De wens van de nabestaanden van vijf omgekomenen om met de lijkkisten op de herdenking aanwezig te zijn werd ten uitvoer gebracht. Op het podium stonden vijf lijkkisten. Donner en Verdonk hielden ook een korte toespraak. Na de toespraken werd een minuut stilte gehouden.

Buiten voor de hangar waar de herdenking plaatsvond stonden enkele demonstranten. Zij droegen borden met daarop afkeurende teksten over Verdonk en Donner.
Provincie:
Tag(s):