maandag, 14. november 2005 - 0:14

Herdenking slachtoffers schiphol in Leeuwarden

Leeuwarden

Vrijdag 18 november vindt een herdenkingsbijeenkomst plaats in Leeuwarden voor de slachtoffers van de brand in uitzetcentrum Schiphol-oost. Daarbij kwamen in de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 oktober 11 mensen om het leven, waaronder ook een inwoonster van Leeuwarden.

De organisatie heet iedereen welkom vanaf 19.00 uur in de Bonifatiuskerk aan de Voorstreek / Bonifatiusplein in Leeuwarden, de herdenking vindt plaats tussen 19.30 uur en 21.00 uur.

Tijdens de bijeenkomst wordt een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van deze tragische gebeurtenis. Daarnaast worden liederen gezongen, worden muziek en gedichten ten gehore gebracht, en spreken vertegenwoordigers van maatschappelijke, kerkelijke en politieke
organisaties.

Het initiatief voor deze bijeenkomst is afkomstig van Titus Brandsma Parochie, Vluchtelingen Cordon Fryslân en SP Leeuwarden. De initiatiefnemers hebben maatschappelijke, kerkelijke en politieke organisaties gevraagd om de oproep te ondersteunen en hun leden op te roepen om deel te nemen aan de bijeenkomst.
Provincie:
Tag(s):