zaterdag, 9. april 2005 - 11:27

Heropening nieuw café COC

Zwolle

Het café van COC Zwolle aan de Kamperstraat in de Zwolse binnenstad is de afgelopen maanden flink veranderd. Een grondige herinrichting, waarbij de kleuren, de meubels en de bar onder handen zijn genomen, heeft gezorgd voor een nieuwe en frisse uitstraling. Samen met de reconstructie van het dak van het pand en de komst van een kunstwerk (van Els Mondt) aan de gevel is er genoeg aanleiding voor een feestje: op zaterdagmiddag 16 april van 16.00 tot 18.00 uur is daarom iedereen welkom voor een hapje en een drankje.

In de week vóór 16 april wordt de laatste hand gelegd aan de metamorfose. Sinds de verhuizing naar het gebouw in 1998 was de inrichting niet onder handen genomen. De werkzaamheden zijn grotendeels uitgevoerd door vrijwilligers van de vereniging, maar ook zijn enkele professionals ingeschakeld. Het ontwerp van het café is gemaakt door Koele Interieurbouw uit ’t Loo (Oldebroek). Alle leden, vrijwilligers en betrokken instellingen zijn uitgenodigd voor de heropening, maar íedereen is van harte welkom. Daarmee wordt het feestje ook een ‘open huis’, waarbij alle ruimte is om vragen te stellen en nader kennis te maken met de vereniging.

Film
In de dansruimte van COC Zwolle wordt zaterdagmiddag doorlopend de film ‘Thuis @ COC Zwolle’ vertoond. In die film vertellen bezoekers over hún gevoel bij het café, over de betekenis van het COC en over hun eerste bezoek aan de kroeg. De film (gemaakt door Martin de Vries) is speciaal voor deze gelegenheid samengesteld.

Opening
Het café van COC Zwolle is minimaal vier avonden per week geopend. Elke dinsdag-, vrijdag- en zaterdagavond is het café voor iedereen geopend. Op donderdag zijn jongeren tot en met 29 jaar welkom bij Inside Out. Op zaterdagavond is ook de grote dansvloer geopend.
Maandelijks worden daarnaast activiteiten georganiseerd voor tienerjongeren (jongerencafé ExpresCjoC), mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking (Café Oké) en voor 40-plussers en stijldansers (Zondagmiddagcafé 40-plus). Een totaaloverzicht van alle activiteiten is te vinden op www.coczwolle.nl
Provincie:
Tag(s):