zondag, 15. mei 2005 - 21:35

Het ei als basis voor schalen, vazen en meubelen

Enschede

Beter een heel ei dan een halve dop gaat allerminst op voor bijzondere collectie Eggshell Mosaic van Parlane. Vazen, schalen en zelfs (bijzet)tafeltjes gemaakt uit schalen van eendeneieren zijn even opvallend als sfeerbepalend voor het interieur. Groot of klein, elk object uit deze serie trekt op geheel eigen wijze de aandacht.

Elk stuk is uniek en wordt door vakmensen vervaardigd. Het productieproces is langdurig. De schalen van eendeneieren worden gebroken en vervolgens gebakken om een mooie kleur te verkrijgen. Dit materiaal dient als bekleding voor de bamboebasis. Vervolgens wordt een laag keramiek aangebracht. Handmatig worden de stukjes schaal in de vorm van mozaïek ingelegd. Een laag hars maakt de oppervlakte mooi glanzend en zacht. Tenslotte wordt deze laag gepolijst tot een egale laag.

En het resultaat…? Dat mag er zijn! Gecombineerd met een natuurlijke inrichting komen de items tot hun recht, maar ook in het strakke, minimalistische woonconcept vormen ze een eyecatcher van formaat. Dat mooi ook functioneel kan zijn, bewijst deze collectie. Vederlicht en onbreekbaar past het in vele woonstijlen en is het bruikbaar voor verschillende doeleinden.

Eggshell Mosaic is leverbaar in zwart en crème. Eggshell Mosaic maakt onderdeel uit van de ruime collectie woonaccessoires van het merk Parlane. Dit merk is al jarenlang een begrip in het Verenigd Koninkrijk en wordt nu in Nederland geïntroduceerd door TWIG Woonaccessoires.

Advies verkoopprijs: vanaf € 19,90.
Verkoop- en productinfo: Twiq Woonaccessoires VOF,
tel: +31 (0)53 432.83.22 of kijk op www.parlane.nl
Categorie:
Tag(s):