zondag, 13. maart 2005 - 8:03

Het geluk van Michael Schumacher

Het had allemaal niet veel gescheeld, of Stefan Johansson had zijn debuut gemaakt bij Jordan in plaats van Michael Schumacher. Eddie Jordan verklaarde dat hij voor Schumacher koos omdat hij meer geld mee kon brengen.

'Kon ik weten dat hij zeven keer het wereldkampioenschap zou winnen? Dacht het niet!', verklaarde Jordan. 'Ik had aanvankelijk mijn zinnen gezet op een ervaren rijder, die de wagen veilig aan de finish zou brengen. En om eerlijk te zijn, dat zou Stefan dus zijn.'

Schumacher reed zijn race niet eens uit, maar viel toch op. Een race later werd Schumacher bij het team van Jordan weggekaapt en hij ging rijden voor Benetton.

'Ik heb geen spijt van wat er is gebeurd. Mensen zoals ik zijn bevoorrecht om hun geld te verdienen met iets waar ze van genieten. Ecclestone heeft een goed inzicht op talent, hij wilde niet dat Schumacher ten onder zou gaan met het team door slechte prestaties met inferieur materiaal. Duitsland was het enige land dat nog niet warm liep voor de Formule 1', verklaarde Jordan over het feit dat hij Schumacher kwijt raakte.
Categorie:
Tag(s):