woensdag, 18. mei 2005 - 16:24

Het Wilders circus 'doet' een rondje Twente

Hengelo/Enschede

Geert Wilders was woensdagmiddag in Hengelo en Enschede in verband met zijn tourNEE om de bevolking te vragen nee te stemmen tegen de Europese grondwet. Wilders liep onaangekondigd met zeker 7 bodyguards tussen het winkelend publiek folders uit te delen. Voorbijgangers bleven over het algemeen lachend staan kijken naar de voorbijtrekkende karavaan bodyguards en pers.

Giechelende meisjes zagen hun kans schoon om met hem op de foto te gaan door middel van hun handy camera. Op de vraag of hij zich niet een wandelende attractie vond antwoordde Wilders: 'natuurlijk voel ik me opgelaten maar het andere alternatief is in de Tweede-Kamer blijven zitten, en ik denk dat de mensen toch waarderen dat ik de straat opga'.
Wilders ontmoette ook nog het gemeenteraadslid Hofte van de Stadspartij die hem uitnodigde een pilsje met hem te drinken, en dit sloeg hij niet af. In de kroeg Le monde blijkt Wilders een uiterst rustige man en een goed voorbereide politicus te zijn. Voor iedereen trekt hij tijd uit en maakt een babbeltje. Na vijf kwartier per stad zat het bliksembezoek erop en verdween de karavaan weer.

tekst en foto's: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):