zondag, 26. juni 2005 - 19:06

Hiddink: Park zal mislukken bij United!

PSV-er Ji-Sung Park zou volgens trainer Guus Hiddink een grote flop worden bij Manchester United. Dat althans meldt de Engelse zondagskrant The News of the World. Volgens deze krant - die Hiddink citeert - zou zijn oud-trainer hebben gezegd dat Park's tijd bij de Mancunians "tijdverspilling" zal zijn.

"Hij zal het grootste deel van de tijd op de bank doorbrengen. Het was geen wijze beslissing van men om te gaan. Een goed voorbeeld hiervan is de Braziliaanse middenvelder Kleberson. Ook die ging naar United en mislukte. Park had nog een jaartje bij PSV moeten blijven", aldus Hiddink volgens de News of the World.

Ook zou Hiddink volgens The News of the World gezegd hebben: "Park kan een geweldige speler worden. Hij kan heel goed het gat tussen de verdediging en het middenveld bespelen en hij is een stuk sneller dan de meesten denken."

Engelse critici hebben gesuggereerd dat Park alleen om marketing-redenen zou zijn gekocht. Park zou de verkoop van Manchester United-shirts in Azië - en dan met name Zuid-Korea - moeten stimuleren.

Maar volgens de krant zou Park vol vertrouwen naar Engeland gaan. "De voornaamste reden voor mijn komst bij PSV was het feit dat Guus er hoofdtrainer was. Hij was de gene die mij zelfvertrouwen gaf. Ik hoop dat zelfvertrouwen te behouden als ik naar United ga."
Categorie:
Tag(s):