dinsdag, 4. januari 2005 - 10:09

Hirsi Ali met Orion het land uit gesmokkeld

Den Haag

Ayaan Hirsi Ali is door het ministerie van Defensie op 10 november in allerijl naar marinevliegveld Valkenburg gebracht. Op die dag pakte de politie in Den Haag twee van terrorisme verdachte mannen op. In Valkenburg stond een Orion voor het bedreigde VVD-Kamerlid klaar om haar naar het buitenland te vliegen. Dat meldt de Volkskrant. Foto: Ronald Fleurbaaij.

De Volkskrant baseert zich op bronnen uit Valkenburg. Defensie wil niet reageren. De krant zegt te weten waar Hirsi Ali naartoe is gebracht, maar mag daar niets over schrijven.

Op 10 november vorig jaar werden in de Haagse wijk Laakkwartier tijdens een grootschalige politieactie 2 leden van de hofstadgroep opgepakt. Gelijktijdig werden in Amersfoort nog eens vijf terreurverdachten aangehouden. Zij zouden van plan zijn geweest Hirsi Ali en onafhankelijk Kamerlid Wilders te vermoorden. Ook de vermoedelijke moordenaar van cineast Theo van Gogh, Mohammed B., zou banden met de Hofstadgroep hebben gehad.

De VVD-politica is sinds de moord op Van Gogh op 2 november vorig jaar niet meer in de openbaarheid verschenen. Op het lichaam van Van Gogh werd een brief aangetroffen, waarin ze met de dood werd bedreigd.
Provincie:
Tag(s):