donderdag, 1. december 2005 - 22:01

Historische Encyclopedie Maastricht

Onlangs namen mevrouw Maria Van der Hoeven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, en de heer Jean Jacobs, wethouder Cultuur van de gemeente Maastricht, in het Regionaal Historisch Centrum Limburg de eerste exemplaren in ontvangst van de Historische Encyclopedie Maastricht.

Maastricht heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot Mosae Trajectum, de nederzetting uit de Romeinse tijd. Dr. Pierre Ubachs en drs. Ingrid Evers brengen nu voor het eerst bekende en onbekende historische gegevens bijeen in een rijk geïllustreerd, alomvattend en wetenschappelijk onderbouwd naslagwerk.

De Historische Encyclopedie Maastricht is een naslagwerk, waarin de historie van de stad in al haar facetten wordt beschreven. Cultuur, politiek, economie, religie, topografie, maar ook biografische, sociaal-maatschappelijke, militaire en historiografische gegevens kregen hun plaats in dit handzame lexicon. Voor wetenschappers, docenten en studenten bevat het talloze verwijzingen naar bronnen en literatuur.

Door de toegankelijke schrijfstijl en de vele foto's, kaarten en tabellen is deze ruim 700 pagina’s dikke uitgave echter ook voor de geïnteresseerde leek een verrassende kennismaking met de stadsgeschiedenis van Maastricht.

De Historische Encyclopedie is te koop in de boekhandel en bij het Regionaal Historisch Centrum Limburg aan de Sint Pieterstraat 7.
Provincie:
Tag(s):