zondag, 14. augustus 2005 - 15:40

Historische racewagens in ‘Prestatierit’

Weert

Ronkende motoren overstemmen de serene rust in het natuurgebied de IJzeren Man in Weert deze zondagochtend. Voor de aanwezigen bij het Hippisch Centrum zal dit geluid echter als muziek in de oren klinken, want de leden van Les Amis d’Amilcar des Pays Bas rijden zondag hun jaarlijkse traditierit. Het bijzondere is dat de voertuigen allemaal oude sport- en racewagens zijn, van voor 1935. Zo verschijnen er diverse racewagens van Bugatti’s, Aston Martin, Morgan Aero’s en Amilcar aan de start. Sommigen van de wagens hebben in het verleden aan diverse racewedstrijden deelgenomen.

De rit van vandaag wordt een ‘Prestatierit’ genoemd, omdat de rit van vorig jaar één met vele obstakels werd vanwege het slechte weer. Helaas waren de uitzichten deze zondagochtend ook niet echt zonnig.

Vanuit Weert vertokken de deelnemers via oude binnenwegen voor de reis naar Arcen, om van daaruit weer terug te keren naar Weert. Onderweg werden een aantal plaatsen aangedaan waar een speciaal paspoort moest worden afgestempeld.

© BON/Tekst en foto’s: John Peters
Provincie:
Tag(s):