maandag, 11. april 2005 - 11:54

Hobbyclub heeft nieuw onderkomen

Duiven

Met ingang van april 2005 heeft de Stichting Jeugdwerk Hobbyclub Duiven een nieuw onderkomen gevonden. De Hobbyclub kan haar activiteiten voor de Duivense jeugd voortzetten binnen het CCOG, het Cultureel Centrum Onderling Genoegen. De opening van het nieuwe onderkomen wordt feestelijk gevierd op dinsdagavond 12 april om 19.00 uur in het CCOG. Wethouder ter Brake en natuurlijk de jongeren die op die avond en dat tijdstip weer met electro-activiteiten bezig kunnen zijn zijn daarbij aanwezig. Ook wordt de gelegenheid aangegrepen om kennis te maken met het nieuwe bestuur van de Hobbyclub. U bent als pers ook van harte welkom.

In gezamenlijk overleg zijn de Hobbyclub, de gemeente Duiven en directeur Chris van de Ven tot een overeenkomst gekomen over de huur van een ruimte in de kelder van het CCOG. De Hobbyclub is nu weer in de gelegenheid om met de benodigde apparatuur en haar eigen hiervoor geschikte meubilair de electro- en hobbyactiviteiten voort te zetten. De ruimte binnen CCOG is opgeknapt en aangepast, zodat deze ook multifunctioneel gebruikt kan blijven worden. De Hobbyclub is echter wel verzekerd van een eigen ruimte die naar eigen inzicht en vermogen gebruikt kan worden voor de jongeren die lid zijn van de club.

In augustus 2004 kwam een einde aan de periode van de Hobbyclub in het Verenigingsgebouw. De Kunstkring Duiven, die ook in het Verenigingsgebouw haar ruimte huurt, was door de uitbreiding van het aantal cursisten, genoodzaakt om de ruimte die tot dan door de Hobbyclub werd ingenomen, zelf weer in gebruikt te nemen. De Hobbyclub moest een ander onderkomen zoeken. Dit was niet de eerste keer dat dit noodzakelijk bleek. Verschillende mogelijkheden hebben de revue gepasseerd, die echter allemaal na elkaar afvielen.

Binnen het bestuur van de Hobbyclub is een delegatie onder leiding van de clubleider van de Electroclub sedert januari 2005 voortvarend op zoek gegaan naar een eigen ruimte. Gedurende de periode dat geen activiteiten mogelijk waren is in overleg met de gemeente Duiven de inboedel opgeslagen. De Hobbyclub kan nu weer starten met de activiteiten voor de jongeren waarvoor de club door vrijwilligers zo’n 25 jaar geleden is opgericht.
Provincie:
Tag(s):