woensdag, 5. oktober 2005 - 22:58

Hoe hard gaat jouw brommer?

Amsterdam

Woensdagavond heeft de politie Amsterdam Amstelland een grootscheepse bromfiets controle gehouden op diverse plaatsen in de stad. In Amsterdam Noord werden de brommers/ scooters opgevangen net na de Tolhuis pont op de Buiksloterweg. De bromfietsen werden gecontroleerd op vermogen en de bestuurders op het bezit van een geldig legitimatiebewijs en een bromfietscertificaat dan wel rijbewijs.

De Buiksloterweg was niet de enige plaats waar in Amsterdam Nood gecontroleerd werd, ook op andere wegen zoals Plein Spanje, de Adelaarsweg en de Meeuwenlaan werden bromfietsers staande gehouden. Een bromfiets maximaal een vermogen van 0.7 kilowatt hebben en een snorfiets 0.3 kilowatt. Dit komt overeen met 50 km/p.u voor een bromfiets en 30 km/p.u voor een snorfiets.

Fietsers kwamen ook niet zomaar langs de controle, zij werden gecontroleerd of de verlichting van de fiets wel deugde. Ook in Amsterdam oost had de politie en grootscheepse controle op touw gezet. De komende tijd zal de politie nog meer van deze acties houden. ©BON
Provincie:
Tag(s):