woensdag, 3. augustus 2005 - 11:56

Hoe zal zij gaan heten?

Amsterdam

Gisteravond, 2 augustus, om 22.22 uur is een olifantje geboren in Artis. Moeder Thong Tai en haar dochter maken het goed. Dit is het eerste olifantje dat in Artis is geboren. Ook voor Thong Tai is dit haar eerste jong. Op de website van Artis start vanaf vandaag een prijsvraag voor een naam voor het olifantje.
<BR>Moeder Thong Tai (16) is in november 2003 in Artis aangekomen in verband met het internationale fokprogramma voor de bedreigde Aziatische olifanten. Vlak voor haar vertrek naar Amsterdam is zij in Blijdorp gedekt door olifantenstier Alexander. Thong Tai was officieel in september uitgerekend. Olifanten hebben namelijk een draagtijd van 22 maanden. Een pasgeboren jong weegt ongeveer 100 kilo.

Europese dierentuinen fokken met Aziatische olifanten, onder coördinatie van Diergaarde Blijdorp. Blijdorp heeft met raad en daad ter zijde gestaan bij de zwangerschap en de geboorte van het Artis-olifantje. In Azië zijn olifanten een bedreigde diersoort en de fokprogramma’s moeten, in de loop van de tijd, helpen om de soort voor uitsterven te behoeden. De mens vormt in het wild de voornaamste bedreiging voor olifanten, vooral door versnippering van leefgebieden en door jacht en stroperij. © BON
Provincie:
Tag(s):