dinsdag, 6. december 2005 - 10:59

Hoestbui veroorzaakt ongeval

Nieuwerkerk

Op de N59, ter hoogte van Nieuwerkerk, heeft maandagmiddag een verkeersongeval plaatsgevonden. Een 62-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen Duiveland had een hoestbui gekregen. Hierdoor kwam hij, met zijn auto, op de verkeerde weghelft terecht en botste frontaal op een tegenligger. De bestuurder van de tegenliggende auto raakte bekneld in het voertuig. Hij werd door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd.

De bestuurder van de auto die werd aangereden betreft een 83-jarige man uit de gemeente Schouwen Duiveland. Hij zat samen met zijn vrouw in de auto. De man raakte bekneld onder het dashboard. Het portier van de vrouw ging niet meer open door de klap van de aanrijding. Hierdoor moesten beiden uit de auto gezaagd/geknipt worden.

Beide slachtoffers werd overgebracht naar het ziekenhuis. De weg was ongeveer twee uur afgesloten t.b.v. het ter plekke laten landen van de traumahelikopter. Een toevallig passerende arts heeft nog hulp verleend aan de veroorzaker die in shocktoestand geraakt. De man heeft naderhand wel een verklaring kunnen afleggen tegen de politie.
Provincie:
Tag(s):