woensdag, 30. november 2005 - 17:35

Homeparty bij drank- en drugsvoorlichting

Heinkenszand

De gemeente Borsele gaat in 2006 fors inzetten op drank- en drugsvoorlichting. Emergis verslavingszorg bezoekt hiervoor het leeuwendeel van de hoogste groepen van het Borsels basisonderwijs. Aan de hand van de al aanwezige leskist over genotmiddelen worden de leerlingen voorgelicht over de effecten, gevolgen en gevaren van drank en drugs.

Ouders van de kinderen worden voorgelicht met zogenaamde homeparty’s. De leerlingen moeten door de voorlichting bij hun overstap naar de middelbare school weerbaarder worden tegen genotmiddelen.

Een nieuw project in het aanbod van Emergis verslavingszorg zijn de homeparty’s. Dit zijn informatiebijeenkomsten over drank en drugs bij mensen thuis. Ze zijn bedoeld voor ouders of verzorgers van kinderen tot 16 jaar. Deze methodiek is erg geschikt voor groepen die moeilijk te bereiken zijn. Het project draaide eerder in de gemeente Tholen met veel succes.

De gemeente reikt sleutelfiguren aan, uit bepaalde doelgroepen. Zoals personen van kerkgenootschappen, het onderwijs of de medische sector. Zo’n sleutelfiguur neemt dan het initiatief tot een homeparty, nodigt deelnemers (ouders/verzorgers) uit en regelt een locatie. Iemand van Emergis verslavingszorg geeft tijdens de avond voorlichting. De volgende homeparty is daarna bij een van de deelnemende ouders/verzorgers en zo rouleert men door een of zelfs meerdere kernen.

De gemeente Borsele start in 2006 in de kernen Heinkenszand en ’s-Gravenpolder met het organiseren van homeparty’s.
Provincie:
Tag(s):