zaterdag, 19. november 2005 - 18:46

Honderd man bij herdenking

Leeuwarden

Ruim honderd mensen hebben vrijdagavond, in de Leeuwarder Bonifatiuskerk de herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers van de brand in uitzetcentrum Schiphol-oost bijgewoond. In de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 oktober kwamen daarbij 11 mensen om het leven, waaronder een 25 jarige inwoonster van Leeuwarden.

De herdenking werd geleid door een katholieke, protestantse en islamitische geestelijke. Er werd een indringend beeld geschetst van Maribel. Zij laat een zoontje van 12 jaar achter in de Dominicaanse Republiek. Een aantal mensen die persoonlijk met haar te maken hadden gehad, gaven opeenvolgend een indruk van haar en van haar laatste dagen en uren.

Er werd onder meer gesproken door de katholieke Dominicaanse pastor die haar in Schiphol bezocht, de vice-consul en persoonlijke kennissen en vrienden van Maribel. Deze vertelden dat Maribel daags voor de brand nog bezorgd haar zuster Estella opbelde en vroeg om goed voor haar zoontje te zorgen wanneer haar iets zou overkomen.

Tevens werd er een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van deze tragische gebeurtenis. De herdenking werd ondersteund door verschillende maatschappelijke, kerkelijke en politieke organisaties, waaronder de Raad van Kerken Leeuwarden, Centrum Tumba, Kleurrijk Beraad, Vluchtelingenwerk Friesland, Respons, Vluchtelingencordon Fryslan en een zestal politieke partijen.
Provincie:
Tag(s):