zaterdag, 15. januari 2005 - 10:22

'Honds' beleid Greenpeace

Amsterdam

Ook dit jaar zal Greenpeace International niet optreden tegen het doodknuppelen van jonge zeehonden in Canada. De nieuwe strategie die de organisatie sinds vorig jaar hanteert zorgt op dit punt intern nog steeds voor grote verdeeldheid. Zo wil het Duitse landenbureau van Greenpeace wèl dat er met zichtbare acties op het ijs wordt opgetreden tegen de jacht op jonge zeehonden terwijl het Nederlandse Landenbureau de beleidswijziging wel steunt. Dit meldt de Volkskrant zaterdag.

De twee landen zijn de grootste financiers van de organisatie.
Greenpeace directeur in Nederland Liesbeth van Tongeren, gelooft wel dat de Canadese zeehondenjagers 'economisch slachtoffer' zijn geworden van de omstandigheden. De Nederlandse tak van de organisatie verloor vorig jaar door de beleidswijziging bijna 10 procent van zijn donateurs.
Op initiatief van Greenpeace-Canada is besloten de aandacht te verleggen naar andere onderwerpen, zoals klimaatverandering en genetisch veranderde gewassen.

De Duitse afdeling legt zich daar niet bij neer. 'We worden ongeloofwaardig wanneer we hiertegen niet meer actief ten strijde trekken', zegt Svenja Koch van Greenpeace-Duitsland. Twintig jaar geleden was Greenpeace één van de felste strijders tegen de jacht op zeehonden.

© BON
Provincie:
Tag(s):