vrijdag, 29. juli 2005 - 23:02

Hoofdverdachte dodelijke steekpartij aangehouden

Eindhoven

Politie en justitie hebben het onderzoek naar de dood van de 27-jarige man uit Den Haag zo goed als afgerond. Het slachtoffer werd maandagochtend dood gevonden op de Leenderweg. Hij was met een scherp voorwerp in de hals gestoken. Het onderzoeksteam heeft maandag vier mannen aangehouden omdat ze mogelijk iets met de zaak te maken hadden.
<BR>Vrijdagavond is rond 19.15 uur in Roermond de 25-jarige hoofdverdachte van de dodelijke steekpartij op de Leenderweg aangehouden. Politie Brabant Zuid-Oost hield de man aan in samenwerking met politie Limburg-Noord. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Het gaat om Eindhovenaren van 47, 24 en 21 jaar en een man uit Den Haag van 38 jaar. Ze zijn in de loop van de week weer vrijgelaten. Behalve de 47-jarige man, want in zijn woning vond de politie bijna 600 xtc-pillen. Ook bleek hij nog gezocht te worden door de Belgische justitie omdat hij verdacht wordt van de invoer van verdovende middelen. Hij zal dan ook worden uitgeleverd.

Donderdagochtend rond 7.00 uur is bij een inval in zijn woning in Stratum een man van 27 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de man uit Den Haag. Zijn rol daarbij wordt nog onderzocht. Bij de inval onder leiding van de Rechter Commissaris is ook administratie in beslag genomen. Over de hoofdverdachte wordt nog geen nadere informatie verstrekt.

Voor zover nu bekend, is de man uit Den Haag om het leven gekomen na een uit de hand gelopen conflict over verdovende middelen. Hij werd daarbij neergestoken op de hoek Kalmoesstraat/Leeenderweg, waarna hij zich gewond verplaatste naar de Leenderweg. Daar overleed hij als gevolg van overmatig bloedverlies. Het incident gebeurde kort voordat de man rond 2.30 uur door een passant werd gevonden.

Politie en justitie zijn het onderzoek maandag begonnen met ongeveer 30 rechercheurs, aangevuld met ongeveer 20 mensen van de verschillende politie-afdelingen. Zij zijn die dag voornamelijk ingezet voor het uitgebreide buurt- en sporenonderzoek in de omgeving van de plaats waar het slachtoffer is gevonden.

In de loop van dinsdag is het onderzoeksteam teruggebracht tot ongeveer 20 mensen. De komende dagen zal het nog verder worden afgebouwd. De lokale kennis van de buurtbrigadier heeft een belangrijke rol gespeeld in het onderzoek. © BON
Provincie:
Tag(s):