woensdag, 28. december 2005 - 21:40

Hoogbejaarde vrouw schrikt zich dood bij inbraak

Amsterdam

Op de Goeman Borgesiusstraat in Amsterdam-West is een inbraak woensdagavond rond 18.00 uur in een woning voor de bewoonster dramatisch afgelopen. De hoogbejaarde vrouw (88) overleed mogelijk na een hartstilstand toen zij drie inbrekers had overlopen.

Even voor 18.00 uur kreeg de politie een melding van 3 deels gemaskerde mannen die zich in de Goeman Borgesiusstraat ophielden. De politie verichtte daarop een buurtonderzoek, zo ook bij de bejaarde bewoonster die de deur niet opende. Volgens omwonenden was dat een vreemde situatie waarop de politie besloot de deur te openen.

Daarbij werd de bejaarde vrouw liggend in de gang aangetroffen. De vrouw ademde niet meer. De agenten hebben de vrouw direct geprobeerd te reanimeren maar zonder resultaat. Ook het inmiddels gewaarschuwde ambulancepersoneel konden de vrouw niet meer reanimeren.

De politie heeft een onderzoek ingesteld in en rond de woning van de vrouw en constateerde daarbij dat de woning was doorzocht. De 3 deels gemaskerde inbrekers zijn er vandoor gegaan.

Een woordvoerder van de politie kon woensdagavond nog niet zeggen of de vrouw alleen door de schrik een hartstilstand heeft gekregen en is overleden of dat ook een misdrijf daar een rol in heeft gespeeld. Ook is het nog niet bekend of er spullen uit de woning zijn gestolen. Een technisch onderzoek zal daar meer duidelijkheid over moeten verschaffen.
Provincie:
Tag(s):