donderdag, 24. februari 2005 - 13:24

'Hoogervorst vs Hoogervorst'

Venlo

In Venlo voeren donderdagmiddag 250 huisartsen actie tegen het beleid van Minister Hans Hoogervorst. De artsen willen op deze manier aandacht vragen voor de nodige modernisering
<BR>van de huisartsenzorg en vragen daarvoor geld aan Minister Hoogervorst. Naamgenoot van de minister, Cees Hoogervorst, en voorzitter van de Huisartsenvereniging Zuid-Limburg zegt
<BR>dat de patiënten niet zullen lijden onder de gevoerde actie en hulpbehoevende patiënten ook vandaag gewoon op de benodigde zorg van een huisarts kunnen rekenen.

Er wordt dan ook niet gestaakt maar wel actie gevoerd.
Punt van discussie is dat Minister Hoogervorst weigert om extra te investeren en vindt dat de huisartsen efficiënter en concurrerend moeten gaan werken.
De huisartsen willen daarentegen gewoon meer geld zien en voeren daarom al enkele weken actie. Zo sturen ze patiënten sneller door naar het ziekenhuis.
In de provincie Limburg heeft de grootste zorgverzekeraar CZ afgelopen maandag al € 5 miljoen toegezegd aan de huisartsen. Volgens Cees Hoogervorst is dit een goede ontwikkeling maar betreft het hier alleen de provincie Limburg. Vandaar dat er donderdag een landelijke actie wordt gevoerd om ook de minister over de streep te trekken.

© BON
Provincie:
Tag(s):