woensdag, 15. juni 2005 - 23:38

Horn in de ban van zwevend kasteel

Horn

Aankomend weekeinde vindt de achtste editie plaats van de internationale Glaskunstmanifestatie ‘Glas in Historisch Licht’ bij het kasteel in Horn. Op deze locatie zullen meer dan 90 internationale glaskunstenaars en galerieën hun hedendaagse glaskunst presenteren. Zo is er ondermeer door Aboriginals gemaakt Australische glaskunst te bewonderen.

Hoogtepunt van deze expo is het kunstwerk van Jan Peters. Bij binnenkomst in het park dat rondom de burcht ligt werd ikzelf even verrast door het ‘zwevende’ kasteel. Kunstenaar Peters heeft namelijk spiegels rondom het kasteel gepositioneerd, waardoor het lijkt alsof het kasteel niet op de aarde staat maar los van de grond. Op woensdag waren nog een paar schoonheidsfoutjes zichtbaar, maar deze zullen donderdag weggewerkt worden.

Naast de kunst in de tuin bij de burcht staan er ook spiegels en andere glaskunstwerken in het bos. Zo hebben diverse basisscholen meegedaan met het project glasmozaïek.

De glasexpo is vanaf vrijdag te bezichtigen en duurt tot met zondag van 10:00 tot 18:00 uur. © BON/Tekst en foto’s: John Peters
Provincie:
Tag(s):