vrijdag, 25. november 2005 - 10:21

Hotel ontruimd door verhoogde chloor-concentratie

Hoofddorp

Drie personen hebben donderdagmiddag ademhalingsproblemen gekregen na een incident met de chloorinstallatie in een hotel aan de Kruisweg in Hoofddorp. Zij zijn door ambulancepersoneel overgebracht naar een ziekenhuis. Dat heeft de brandweer van Amsterdam bekendgemaakt. Door onbekende oorzaak ging er rond 12.30 uur iets mis bij de menging in de installatie, die hoort bij het zwembad van het hotel.

Hierdoor ontstond een verhoogde chloorconcentratie en werden er klachten gesignaleerd. Uit voorzorg is besloten het ontruimingsalarm af te laten gaan. De ontruiming verliep soepel en de gasten werden opgevangen in een nabij gelegen hotel.

Door de Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de Regionale Brandweer Amsterdam en omstreken werd ook in naastgelegen ruimten een verhoogde concentratie gemeten. Door de ruimte goed te ventileren kon het probleem worden verholpen.
Latere metingen wezen uit dat de situatie was geneutraliseerd. Rond 14.30 uur is het hotel weer vrijgegeven. Het zwembad bleef wel de gehele dag gesloten.
Provincie:
Tag(s):