woensdag, 13. juli 2005 - 11:12

HP introduceert nieuwe printtechnologie

De printerfabrikant HP heeft na vijf jaar en een investering van 1.4 miljard dollar zijn nieuwste technologie bekend gemaakt. Met deze nieuwe technologie beweert HP ver vooruit te lopen op de concurrerende printerfabrikanten.

De nieuwe technologie heeft betrekking op de snelheid, kwaliteit en fabrikagekosten van een nieuwe lijn printers en daarbij behorende inktcardridges. Door fotolithografische technologie te gebruiken bij de productie van de printerkoppen kan HP zijn printerkoppen veel sneller en preciezer fabriceren. Hierdoor worden de printerkoppen niet alleen goedkoper voor de consument, maar kan HP de printerkoppen veel meer spuitgaatjes meegeven zodat de printkwaliteit enorm verbetert. Ook kan HP de printerkoppen groter maken zodat er meer inkt gespoten kan worden bij elke keer dat de printerkop over het blad beweegt. Dit resulteert in een enorme verbetering van de printsnelheid tot wel 50%.

Met de nieuwe technologie "auto sense" kan de printer door middel van een soort streepjescodes zelf zien welk papier en welk formaat er ingevoerd is en stemt de afdruk methode daarop af.

Samen met de nieuwe technologie worden een reeks nieuwe printers uitgebracht. De 'HP Photosmart 8250 Photo Printer' kan door het gebruik van deze nieuwe technologie een 10x15 foto afdrukken in slechts 14 seconden. Dit met kosten per afdruk van ongeveer 24 dollarcent. De 'HP Photosmart 475 GoGo Photo Printer' kan naast het 10x15 formaat ook het 13x18 formaat uitprinten en slaat 1000 foto's die eerder afgedrukt zijn op, zodat er altijd gemakkelijk een tweede afdruk gemaakt kan worden zonder de camera weer aan te moeten sluiten.

Wanneer de nieuwe printers van HP beschikbaar zijn in Nederland is nog niet duidelijk. Een aantal printers met de nieuwe technologie zijn echter in Amerika al wel te koop.
Categorie:
Tag(s):