woensdag, 10. augustus 2005 - 6:55

HSV verslaat Valencia

Hamburger SV heeft de eerste wedstrijd in de finale van de Intertoto Cup tegen Valencia met 1-0 gewonnen.

De ploeg van Rafael van der Vaart en Khalid Boulahrouz won verdiend van het team van Patrick Kluivert. HSV sloeg vlak na rust toe. Uit een vrije trap van Van der Vaart kopte Sergej Barbarez binnen.

De aanvoerder van HSV haalde het einde van de wedstrijd niet, want in de 85ste minuut moest hij met een rode kaart en een bloedneus van het veld na een vechtpartijtje. De twee Nederlanders van HSV speelden negentig minuten.

Boulahrouz redde in de 88ste minuut een inzet van Mista van de lijn. De onzichtbare Kluivert werd een kwartier voor tijd vervangen door diezelfde Mista.

In de andere finales van de Intertoto versloeg Deportivo La Coruna Olympique Marseille met 2-0. Lens en Cluj bleven steken op 1-1.