maandag, 4. april 2005 - 21:33

Huis veilig verlicht, zomeravond vrolijk verlengd

Alphen a/d Rijn

Buitenverlichting is in opmars. Het simpele lichtpuntje naast de deur verhoogt de veiligheid en oogt uitnodigend. Nog mooier is een lichtarmatuur dat de architectuur van het huis versterkt. Zo wordt buitenverlichting heel letterlijk meerwaarde.

Sterk staaltje in de vorm van lichtarmaturen brengt Olman, al meer dan 35 jaar specialist in buitenverlichting. Het brede assortiment wandlampen van aluminium en RVS geeft een ongekende keus. Strak modern of romantisch en nostalgisch. Beide is mogelijk. Uniek is met name de strakke lijn bij Olman. Verrassende vormen staan centraal. Het designdevies ‘Minder is meer’ lijkt daarbij de leidraad. Opvallend is bijvoorbeeld het nieuwe model 660679. Méér dan zomaar een nummer. Het is een wandlamp in de vorm van een strakke band met gecentraliseerde rechthoek. Een decente streep om het pand te accentueren. Puur decoratief wordt 660679 zodra de lamp wordt aangeklikt. Door de vorm van de lichtbundels ontstaat er een spel van vorm en licht.

Anders maar zeker even verrassend zijn de grondspots van Olman. Gemaakt van RVS, dus wat zwaarder in uitvoering. Door de verlichting in de grond te verzinken vallen de spots pas op zodra ze worden ontstoken. Mooi om struiken en bomen op te lichten. En zo de tuin te verlengen. Of om markante punten te accentueren. Opvallend is ook het gebruik langs een oprit met de bundel gericht op de begroeiing erlangs. De spots zijn te richten zodat ook schuine lichtstralen mogelijk zijn. En wie van de tuin echt een juweeltje wil maken zet ook nog een paar tuinspots op spies in de grond. Goed geplaatst licht maakt tuinen groter, houdt inbrekers weg en laat de bewoners van de tuin genieten als een optische verlenging van de huiskamer.

Olman geeft graag advies. En heeft een breed assortiment van strak architectonische wandlampen, romantische wandlampen, huisnummerlichten, verlichtingspalen en staande verlichting, ook op zonne-energie. In stijl bijpassend is de collectie aluminium en RVS brievenbussen.

Advies verkoopprijs: aluminium wandlamp nr. 660679 € 199,00 en RVS grondspot nr. 692148 €299,00.
Verkrijgbaar vanaf half februari.
Verkoop- en productinfo: Olman Handelsmaatschappij B.V.
tel: +31 (0) 172 42.41.00 of kijk op www.olmanverlichting.nl
Categorie:
Tag(s):