woensdag, 23. maart 2005 - 9:51

Huiszoekingen moordonderzoek Gijs van Dam

Amsterdam

Kennemerland - De Politie Kennemerland heeft dinsdag, in vier woningen in Amsterdam huiszoekingen uitgevoerd. Ook werden er garageboxen in Purmerend doorzocht. Bij de doorzoekingen werden onder andere telefoons, 2 gestolen personenauto's en 3 handvuurwapens in beslag genomen. Voor het illegale wapenbezit zijn twee verdachten aangehouden, twee mannen van 33 en 34 jaar uit Amsterdam.

De huiszoekingen zijn gedaan in het onderzoek naar de gewelddadige dood van Gijs van Dam jr. op 28 mei 2004. In dit onderzoek zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie Kennemerland heeft direct na de schietpartij een rechercheteam samengesteld om deze zaak te onderzoeken. In Opsporing Verzocht en in het regionale opsporingsprogramma van RTV Noord-Holland, Ter Plaatse, is aandacht aan deze zaak besteed.

Aan de hand van informatie uit deze programma's en de informatie die uit het onderzoek is gekomen, is een verband gelegd met de eerdere poging om Van Dam om het leven te brengen in december 2002 in Amsterdam en de dood van 39 jarige Amsterdammer Eddy Chong, die in april 2002 op het Buikslotermeerplein in Amsterdam werd doodgeschoten. Beide zaken zijn door de recherche in Kennemerland bij het onderzoek betrokken. De daders worden gezocht in kringen van de georganiseerde (drugs)criminaliteit. ©BON
Provincie:
Tag(s):