zaterdag, 26. november 2005 - 23:16

Huizer vrij na ontvoering in Turkije

Een 20 jarige inwoner van Huizen is donderdag 17 november 2005 ontsnapt aan zijn ontvoerders in het Turkse Kusadasi zo laat de politie Gooi en Vechtstreek vandaag weten. De Huizer was in Turkije in verband met een onroerend goed transactie. De man uit Huizen onderhield hierover contacten met een Turkse makelaar. Tijdens zijn verblijf in Kusadasi werd hij op woensdag 16 november 2005 ontvoerd door een groep gewapende mannen. De ontvoerders eisten een bedrag van 20.000 euro aan losgeld. De Turkse politie heeft op 17 november 2005 in totaal 12 personen aangehouden in deze zaak, waarvan er zes zijn voorgeleid. Een van de verdachten is de Turkse makelaar waarmee de inwoner van Huizen zaken deed.

Op woensdagavond 16 november 2005 deed de moeder van de Huizer melding van de ontvoering en de eis tot losgeld bij het politiebureau in Huizen. Het ultimatum voor de betaling van het losgeld was door de ontvoerders gesteld op 17 november 12.00 uur. Door de politie zijn vervolgens de onderhandelingen geleid tussen de ouders en de ontvoerders van hun zoon. Ook stond de recherche regelmatig in contact met de Turkse politie.

Tijdens een inval op donderdagochtend 17 november van meerdere lokale Turkse politiekorpsen bij een woning en een café werden 12 personen aangehouden. Vlak voor het tijdstip van de inval wist de Huizer aan zijn ontvoerders te ontsnappen. In totaal zijn zes personen voorgeleid bij de Turkse autoriteiten. Bij de aanhoudingen werden meerdere wapens in beslaggenomen.
Provincie:
Tag(s):