vrijdag, 4. maart 2005 - 12:39

Huldiging Wennemars in stilte ?

Zwolle

Het decibellenspook, Zwolle’s grootste vijand bij evenementen, komt weer om de hoek kijken. De aangekondigde huldiging van de wereldkampioen sprint Erben Wennemars, komende maandag op het Grote Kerkplein, kan niet te uitbundig worden gevierd omdat in de gemeentelijke verordening 75 decibel als maximaal wordt gesteld. Viert Zwolle straks weer een feestje zonder geluid?

Blijft de gemeente bij die 75 decibel, naar het zich nu laat aanzien wel. Want niets wijst op een wijziging van de gemeentelijke verordening, in dat geval zullen de leden van Opgezwolle hun deelname aan de huldiging afzeggen. Een forse streep door de rekening want juist Opgezwolle lijkt voor het gemeentebestuur een belangrijke schakel binnen de geplande festiviteiten te zijn. Maar ook voor de burgermeester zelf betekent 75 decibel dat hij met de grootste moeite zich in het openbaar nog verstaanbaar kan maken. Meijer beschikt van nature al niet over een volumineuze stem, laat staan als de versterkers bij 75 het maximum hebben bereikt. Binnen het gemeentehuis wordt daarom met man en macht gewerkt aan een professionele huldiging van hun beroemde inwoner.

Het college kan zich niet veroorloven dat deze huldiging, waar vooral de landelijke pers uitgebreid aandacht aan zal schenken, straks de geschiedenisboekjes in zal gaan als een soort van stille omgang voor de snelste man ter wereld op schaatsen. Of er binnen een paar dagen nog een redelijke oplossing verwacht mag worden valt te bezien. Het Zwolse verleden geeft overduidelijk aan dat decibellen en evenementen voor het gemeentebestuur een 'mission impossible' lijken te zijn. Dat verdient een man, die met trots zijn stad vertegenwoordigt niet. Hoewel Wennemars geen geboren Blauwvinger is. Zijn wiegje stond immers in Dalfsen waar velen hem nog steeds kennen als Kees Roeiboot.

© BON /tekst: MediaHuis Zwolle/archieffoto: Alain de Jong.
Provincie:
Tag(s):