vrijdag, 25. maart 2005 - 19:06

Hummer terug dankzij Track & Trace

Kaatsheuvel

De politie van het team Kaatsheuvel is op zoek naar getuigen van een woninginbraak waarbij een nogal exclusieve auto, een Hummer H2, werd ontvreemd. Vrijdag 18 maart hebben onbekenden tussen 19.15 uur en 20.10 uur ingebroken in een woning aan de Lek in Kaatsheuvel. Door een raam aan de achterzijde van de woning te forceren, wisten ze het huis te betreden.

Bij de inbraak werd onder andere een zwarte Hummer H2, een groot model terreinwagen, voorzien van het kenteken 52-PG-XF, gestolen. Omdat de wagen was uitgerust met een zogenaamd ‘Track & Trace System’ wist de politie hem diezelfde avond nog terug te vinden. De auto werd omstreeks 21.10 uur aangetroffen in de Wijkerstraat in Heusden.

De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld. Daarbij is onder andere sporenonderzoek verricht en zijn diverse getuigen gehoord. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de inzittenden van een Volkswagen Golf, kleur zwart, mogelijk betrokken zijn geweest bij dit delict. De bestuurder van de Golf zou vrijdagavond 18 maart omstreeks 20.30 uur tot tweemaal toe bijna een aanrijding hebben veroorzaakt. Dit gebeurde op de kruising van de Vecht en de Dreefseweg en op de kruising van de Dreefseweg en de Europalaan. De politie is met name op zoek naar de mensen waarmee de bestuurder van de zwarte Golf die avond bijna in botsing kwam. Uiteraard komt de politie ook graag in contact met mensen die de gestolen Hummer H2 hebben zien rijden, al dan niet in combinatie met de zwarte Volkswagen Golf. Mensen die informatie kunnen verschaffen, kunnen bellen met het politieteam in Kaatsheuvel, telefoon 0900-8844. © BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):