donderdag, 29. december 2005 - 16:13

Huntelaar definitief Ajacied

Ajax en SC Heerenveen zijn het eens over de transfer van Klaas Jan Huntelaar. Ajax had al in een eerder stadium overeenstemming bereikt met de speler. Het contract loopt tot 30 juni 2010.

De transfersom bedraagt negen miljoen euro. Meerdere clubs toonden interesse in de huidige topscorer van de Eredivisie, maar Huntelaar heeft bewust voor Ajax gekozen omdat de club en de speelwijze het best bij hem passen.

Huntelaar begon zijn voetballoopbaan bij De Graafschap. In 2000 verhuisde hij naar de jeugdopleiding van PSV. De spits werd voor een half seizoen verhuurd aan De Graafschap. Het jaar daarna werd Huntelaar verhuurd aan AGOVV Apeldoorn. Daar maakte hij naam en faam door met 26 doelpunten topscorer van de Eerste Divisie te worden. Vanaf 1 juli 2004 speelde Huntelaar bij Heerenveen, waar hij in 45 competitiewedstrijden 33 keer scoorde.

"Huntelaar is een echte diepe spits die bij Ajax goed uit de voeten kan", aldus Danny blind. "Hij is topscorer van Nederland en tevens nog jong. Ik heb veel vertrouwen in Klaas Jan en zijn toekomst bij Ajax." Huntelaar speelt vrijdag zijn laatste wedstrijd in dienst van SC Heerenveen. Tegenstander is... Ajax.
Categorie:
Tag(s):