dinsdag, 7. juni 2005 - 20:42

Huntelaar helpt Jong Oranje langs Finland

Jong Oranje blijft in de race voor het EK van 2006. De ploeg van bondscoach Foppe de Haan bleef in Tampere Jong Finland met 1-2 de baas.
<BR>
<BR>De zege kwam uiterst moeizaam tot stand. Pas in de laatste minuut van de normale speeltijd bezorgde Klaas Jan Huntelaar zijn ploeg de drie belangrijke punten. De spits van Heerenveen had Oranje in 32e minuut ook al op voorsprong gebracht, maar Ville Lehtonen maakte die goede uitgangspositie vijf minuten na rust al weer ongedaan.

Omdat ook Jong Tsjechië van Macedonië won (2-0) gaat Jong Oranje samen met die ploeg aan de leiding in groep 1. Zowel Tsjechië als Nederland hebben 14 punten. Oranje heeft met zeven wedstrijden echter een duel meer gespeeld. Morgen komt Jong Roemenië in actie tegen Armenië. Bij winst kunnen zij de leiding in de poule nemen.