woensdag, 16. november 2005 - 23:25

Huntelaar loodst Jong Oranje naar EK

Volgende zomer staat Jong Oranje op het EK. Niemand minder dan Klaas Jan Huntelaar is daarvoor verantwoordelijk. De spits van SC Heerenveen scoorde tweemaal en verzorgde daarmee tegen Jong Slovenië de gehele productie van het keurkorps van bondscoach Foppe de Haan.

In Slovenië faalde de topschutter van Jong Oranje nog opzichtig. Vier opgelegde kansen waren daar niet aan de ex-PSV'er besteed. Vanavond was alles anders. De twee mogelijkheden die Huntelaar kreeg, vloger er meteen in. Bij de eerste goal was Huntelaar na tien minuten al het eindstation van een zelf opgezette aanval met Ismaël Aissati. Na een uur spelen was hij opnieuw succesvol. Ditmaal rondde hij een voorzet van Dwight Tiendalli prachtig met het hoofd af.

Toch gaf de 2-0 overwinning de verhoudingen op het veld niet helemaal weer. De Slovenen gaven zich niet zomaar gewonnen en waren meerdere malen gevaarlijk. Het had tien minuten voor tijd zelfs een strafschop moeten krijgen toen uitblinker Stefanovic, hij miste het eerste duel vanwege een blessure, tegen de grond werd gewerkt binnen de zestien meter.

Uit frustratie over het uitblijven van de beloning voor het getoonde spel, speelde Slovenië de wedstrijd uit met tien man. Urbanc ontving in de slotfase zijn tweede gele kaart na een overtreding op Aissati, die wederom het spel van Oranje volledig naar zich toetrok.