dinsdag, 27. december 2005 - 22:58

Huntelaar redt SC Heerenveen

RKC Waalwijk en SC Heerenveen hebben in de onderlinge ontmoeting in het Mandemakers Stadion de punten gedeeld: 2-2.

RKC begon feller en frisser aan de wedstrijd en zat al na acht minuten op rozen. Gianni Zuiverloon had veel geluk toen een schot van hem door Petter Hansson van richting werd veranderd: 1-0. Vervolgens kregen de Friezen wel wat kansjes via de aanstaande Ajacied Klaas Jan Huntelaar, maar grote mogelijkheden waren er niet te tellen. Nog voor rust kwamen de Brabanders zelfs op 2-0 toen Michael Krohn-Dehli frank en vrij mocht voorzetten op Maarten Martens: 2-0.

Na de thee lette SC Heerenveen beter op. Huntelaar zorgde drie minuten na de rust voor de aansluitingstreffer, toen RKC even niet oplette na een snel genomen vrije trap. Twaalf minuten later kopte The Hunter op schitterende wijze zijn ploeg zelfs naar 2-2. Kort daarna velde de spits bijna opnieuw in zijn eentje de RKC-defensie. Deze keer trof Huntelaar niet het net, maar de lat. Vervolgens speelden beide ploegen het duel uit.

RKC stijgt door de remise naar de vijfde plaats. SC Heerenveen stijgt ook, maar blijft een punt achter op RKC en NEC staan.
Categorie:
Tag(s):