vrijdag, 25. februari 2005 - 2:11

Huren in de westelijke mijnstreek

Sittard

Op 1 januari 2005 gingen Wonen Schinnen-Onderbanken, Woon-profiel en Stichting WVS samen verder onder de naam van Woonmaatschappij ZO Wonen. Met ca. 15.000 huurwoningen is er een grote en krachtige sociale verhuurder ontstaan in de westelijke mijnstreek. Via deze samenwerking hopen ze de belangen van de huurders beter te kunnen behartigen en in te spelen op de woonbehoeften van hun klanten.
<BR>20 Januari tekenden 7 huurderbelangenverenigingen de samenwerkingsovereenkomst met ZO Wonen waarmee de participatie werd gewaarborgd.
<BR>Dat ze bij de nieuwe Woonmaatschappij niet stilzitten, blijkt uit de diverse activiteiten deze week.

3 Huurdersorganisaties betrokken afgelopen maandag hun nieuwe pand aan de Walramstraat in Sittard. Zij vertegenwoordigen samen de huurders van ZO Wonen in Sittard en Munstergeleen. Daarnaast komen ze op voor de belangen van de huurders in de Sittardse wijken waar nog geen vertegenwoordiging is. Maandag aanstaande is er een open dag die begint vanaf 10 uur in de ochtend tot 3 uur in de middag.

Donderdag was de officiële opening van appartementen-complex Walewein in de Sittardse wijk de Baandert, waar vroeger het stadion van voetbalclub Fortuna Sittard stond. Daarnaast organiseren ze op zaterdag 26 februari een open dag in het nieuwbouwproject aan de Burg. Gubbelstraat in Oirsbeek.

© BON Tekst/foto's: Jean-Pierre Geusens
Provincie:
Tag(s):