woensdag, 8. juni 2005 - 11:55

Huurbaas vervoert vervelende ex-huurder per kofferbak

Sneek

Een 39-jarige huurbaas uit Sneek heeft in de nacht van maandag op dinsdag, na een conflict, een vervelende 29-jarige ex-huurder in Noord-Holland gedumpt. De huurbaas had de 29-jarige in zijn kofferbak gestopt en aan de andere kant van de afsluitdijk afgezet. Hierbij kreeg hij vermoedelijk hulp van een 30-jarige inwoner van Sneek.

Maandagmiddag even na het middaguur kreeg de politie al eerder een melding dat een man in een woning in de wijk Noorderhoek werd vastgehouden. Ter plaatse bleek dat de eigenaar, onenigheid had met de ex-huurder, een 29-jarige man van buitenlandse afkomst zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij was al eerdere malen uit de woning gezet maar de man drong toch iedere keer de woning weer binnen. Na tussenkomst met de politie zou hij zijn ex-huurder nu elders onderbrengen.

's Avonds omstreek 23.20 uur werd gemeld dat bij de genoemde woning de ex-huurder in een kofferbak van een auto werd gestopt en dat men was weggereden. Een onderzoek naar de auto leverde niets op. Later die nacht werden een 39-jarige man en een 30-jarige inwoner van Sneek in de betrokken woning in Sneek aangetroffen en aangehouden.

Ze verklaarden het gedrag van de ex-huurder beu te zijn en hadden hem daarom weggebracht naar Noord-Holland, ze gaven hem nog wel twee broeken en een jas mee. Dinsdagochtend werd de man bij een AZC in Noord-Holland door de politie weer gezond en wel aangetroffen. De twee verdachten zijn inmiddels na overleg met het openbaar ministerie weer in vrijheid gesteld. ©BON
Provincie:
Tag(s):