dinsdag, 18. oktober 2005 - 11:03

Huwelijk PSV en Van Raaij nu echt over

Volgende week donderdag, 27 oktober 2005, komt er een defintief einde aan het tijdperk 'Harry van Raaij en PSV'. Nadat de Eindhovenaar eerder al afscheid nam als voorzitter van de directie van PSV NV, loopt per bovengenoemde datum ook zijn termijn als voorzitter van het verenigingsbestuur van de regerend landskampioen af. En omdat Van Raaij heeft besloten zich niet meer verkiesbaar te stellen, bestaat er vanaf die dag officieel geen relatie meer tussen de club en de zakenman.

Van Raaij, die negen jaar voorzitter was van het verenigingbestuur, wordt waarschijnlijk opgevolgd door Frits Schuitema, die al lid is van de Raad van Commissarissen. In 1996 volgde Van Raaij Bill Maeijer op. Voor die tijd was hij bijna een decennium als penningmeester aan de Eindhovense club verbonden.

Als voorzitter van de vereniging zorgde Van Raaij voor professionalisering door in 1997 een naamloze vennootschap van PSV te maken. Hij werd zelf hoofd van de directie en stelde verder vakmensen als Fons Spooren, Frank Arnesen en Peter Fossen aan.
Categorie:
Tag(s):