woensdag, 16. februari 2005 - 15:46

Hyundai Concept Car

Genève

Hyundai presenteert, begin maart op de Salon van Genève, een wereldprimeur: de opvolger van de XG met de passende naam: Grandeur. Deze nieuwe executive class limousine is - net als de zojuist geïntroduceerde Sonata - geheel aangepast aan Europese normen voor stijl en kwaliteit.
<BR>De Grandeur ademt raffinement en luxe uit. De auto is in alle opzichten beter dan zijn voorganger. Hij is groter (de wielbasis is met 30 mm toegenomen, wat ten goede komt aan de interieurruimte), mooier, ruimer, krachtiger, eleganter en nog luxueuzer. Met andere woorden Grandeur is, vooral door z&#039;n zeer gunstige prijs kwaliteitsverhouding, een realistisch alternatief in het E-segment, dat vooral door de Europese merken wordt beheerst.

Het motorengamma van de Grandeur bestaat in eerste instantie alleen uit een 3.3 liter zescilinder benzinemotor. Later wordt daar een 2.2 CRDi Common Rail dieselkrachtbron aan toegevoegd. De Grandeur zal voorzien zijn met tal van snufjes, zoals onder andere een elektrisch verstelbare stuurkolom, een duel-zone klimaatregeling, een tweekleurig interieur, ESP, een compleet pakket aan airbags, gordelspanners en actieve hoofdsteunen. Hyundai verwacht dat de Grandeur na de zomer beschikbaar zal zijn.

Volgens Kwang-Huem Um, de President van Hyundai Motor in Europa, is de nieuwe Grandeur een belangrijk model voor het bedrijf. "We hebben dit model niet gemaakt om grote volumes mee te halen. We willen de klanten wel laten zien waartoe Hyundai in ook in dit segment een kwalitatief sterk en mooi vormgegeven alternatief kan bieden, dat de concurrentie met de gevestigde namen kan aangaan."

Naast de presentatie van de Grandeur presenteert Hyundai op de Salon van Genève de nieuwe Concept Car, de HED-1. Deze auto is het logische vervolg op de E3 (E-Cubed uit 2004) die momenteel op de AutoRai kan worden bewonderd. Met deze Concept Car laat Hyundai haar licht schijnen over de toekomst in het MPV-segment.

Beide auto's zullen tijdens de persconferentie van de Autosalon in Genève, op 1 maart 2005 omstreeks 17.30 uur worden onthuld. De ceremonie wordt bijgewoond door Mr Dong-Jin Kim, de Vice President and CEO van de Hyundai Motor Company and Kwang Heum Um, President of Hyundai Motor Europe. Ook Gregory Guillaume en de leden van zijn designteam zullen hierbij aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden.©BON/RAI
Categorie:
Tag(s):