maandag, 24. oktober 2005 - 15:03

Identificatie-plicht bij Gilde Opleidingen

Roermond

Leerlingen en medewerkers van de Gilde Opleidingen in Noord- en Midden-Limburg moeten zich vanaf deze week kunnen identificeren met een badge. Dit betekent dat meer dan 13.000 scholieren en de ruim 1100 personeelsleden zichtbaar een badge zullen dragen waar hun schoolpas met foto inpast. De opleiding met dependances in onder andere Weert, Venlo en Roermond is hiermee de eerste school in Limburg die een dergelijke identificatieplicht invoert, laat woordvoerster Loes Beckers weten

Vanaf 1 januari 2006 zijn alle leerlingen en medewerkers verplicht deze badge zichtbaar te dragen. Tot die tijd zal deze periode als overgang worden gebruikt, waardoor de leerlingen aan het idee kunnen wennen en eventuele knelpunten kunnen worden opgelost. Over eventuele sancties op het niet dragen van de badge in 2006, kon de woordvoerster nog ‘geen uitspraken doen’.

De aanleiding voor het invoeren van een badge heeft te maken met een van de speerpunten van de opleiding, namelijk het creëren van een veilige leer- en werkomgeving. Daarnaast heeft de school tot twee keer toe te maken gehad met een bedreiging, waarbij een keer een persoon van buiten de school betrokken was. Volgens de woordvoerster wordt de school als veilig ervaren en met deze extra maatregel moet dat ook zo blijven.

Volgens de school zijn de reacties tot nu toe over het algemeen positief. De leerlingen vinden het wel een nuttige maatregel. Congiërges, klassendocenten en de receptionisten zullen toezien op het dragen van de badge door alle betrokkenen.

© BON/Foto: John Peters
Provincie:
Tag(s):