dinsdag, 26. april 2005 - 14:54

'Iedere automobilist is voortaan te laat'

Snelheidsduivels in Friesland zijn gewaarschuwd! Het was al lastig om een - met lasergun uitgeruste - op snelheid controlerende agent langs de weg te traceren, nu heeft het verkeershandhavingsteam ‘Fryske Diken’ acht nieuwe laserguns in gebruik genomen met een reikwijdte van maar liefst 900 meter.

Tijdens een demonstratie aan de pers op de Wâldwei bleek dinsdagochtend al snel dat iedere observatie van de automobilist te laat is. ‘We kunnen gewoon in het zicht langs de kant van de weg gaan staan; voordat de automobilist ons ziet hebben we de boete al voor de helft ingevuld’, grapt één van de agenten.

Deze nieuwe laserapparatuur, die tussen de zeven- en achtduizend euro kost, heeft meer dan een verdubbeling van het bereik van de oude apparatuur en doet binnen 0,4 sec zijn werk. Het meetinstrument werkt erg precies en foutloos; zo geeft hij direct een foutmelding als de afstand niet correct is, bij teveel trilling/beweging of als het zicht door iets belemmerd wordt. ‘Het apparaat werkt politie-vriendelijk’, aldus Zwart, ‘Hij werkt goed of niet’. ©BON / foto's: DASfotografie
Provincie:
Tag(s):