vrijdag, 4. november 2005 - 20:22

'Iet wiet waait is eerlijk weg'

De Regiopolitie Flevoland heeft op diverse plaatsen zes grote wietplantages ontmanteld. Hierbij zijn in totaal vijf verdachten aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De afgelopen maanden heeft de politie onderzoek gedaan naar personen die mogelijk betrokken zijn bij het opzetten en runnen van wietplantages.

Naar aanleiding van dit onderzoek zijn in Almere, Zwolle, Hilversum, Bussum, Nijkerk en Wormerveer bedrijfspanden bezocht die vermoedelijk als wietplantages waren ingericht. In Hilversum, Bussum, Nijkerk en Wormerveer zijn ook daadwerkelijk plantages aangetroffen en ontmanteld. Hierbij zijn in Hilversum en Nijkerk twee personen aangehouden.

In Almere en Zwolle zijn gelijktijdig twee growshops doorzocht. In Almere zijn drie verdachten aangehouden. In totaal zijn er ongeveer 25.000 wietplanten aangetroffen en onder het oog van de politie vernietigd. De vijfde verdachte meldde zich woensdagochtend op het politiebureau. Alle verdachten worden vrijdag voorgeleid bij de Rechter-Commissaris. De politie onderzoekt de zaak verder.

In Almere werd donderdagmiddag, na een melding, in een woning aan de Paradijsvogelweg door de politie ook weer een wietplantage aangetroffen en ontruimd.

In de schuur van de woning troffen agenten 650 wietplanten aan. De planten zijn vernietigd. De politie heeft de zaak in onderzoek. De Nuon stelt een onderzoek in naar de stroomvoorziening in de woning.
Provincie:
Tag(s):